Монолітно-каркасне будівництво – майбутнє українських міст!

Технологія будівництва монолітних споруд давно здобула популярність серед відповідальних забудовників. Саме вона дає можливість зводити найсучасніші будинки, не обмежуючи себе в конструкціях і архітектурних стилях. Результатом є споруди високої міцності, строк експлуатації яких може вимірятися сторіччями.

Технологія будівництва монолітно-каркасного будинку

Уже з назви зрозуміло, що основою для спорудження такого типу будинку є каркас. Його зводять, використовуючи металеві конструкції (арматуру). Навколо такого каркаса роблять опалубку – спеціальну форму, всередину якої заливається бетон. Так з'являються основні колони майбутнього будинку. У разі необхідності аналогічно створюють додаткові колони. Велике значення для спорудження має якість матеріалів (і бетону, і арматури), а також безперервність процесів: заливання бетону в опалубку і його утрамбування за допомогою вібромашин. Коли колони «вистоялися» (бетону дали застигнути), зводять безшовне міжповерхове перекриття будинку. Технологія його створення подібна до попередньої (каркас/опалубка/бетон), тільки заливання конструкції реалізують у горизонтальному виконанні. Потім усе повторюється знову і знову для кожного з поверхів.

Отже, поетапно монолітно-каркасне будівництво виглядає так:

  1. Створюється надійний фундамент.
  2. Споруджується каркас із арматури для ключових колон першого поверху, який оточують опалубкою.
  3. В опалубку заливається бетонна суміш, яку утрамбовують за допомогою вібромашин; аналогічно створюють додаткові колони (у разі необхідності).
  4. Після досягнення строку «дозрівання» бетону опалубку знімають, здійснюють монтаж каркаса й опалубки для міжповерхового перекриття, який також заливають бетоном.
  5. Готовність першого поверху дає можливість повторити всі процедури монолітної технології для наступного поверху; так поступово можна побудувати всю споруду.

Коли каркас будинку вже сконструйовано, починають роботи із заповнення простору, що залишився між колонами, – створення зовнішніх стін. Тут багато чого залежить від класу нерухомості та фантазії проектантів. Традиційно для економних варіантів будівництва використовують піноблоки чи інші блокові рішення. У більш дорогих будинках застосовують цеглу. Є й нетрадиційні варіанти: наприклад, суцільне скління. Фінальним етапом зведення будинку є оздоблення фасаду. Можуть використовувати найрізноманітніші рішення: від банальної штукатурки до натурального каменю.

 

Специфіка зведення ЖК «Монреаль»

Монолітне будівництво дозволяє створити надійну споруду з гарним запасом міцності. У комплексі «Монреаль» технологія, що є однією з найбільш прогресивних у сучасному містобудуванні, підкріплена високою якістю використовуваних матеріалів. Чимало уваги приділено металевим конструкціям і зовнішнім стінам. Базовими елементами є також камінь і скло. Матеріали, що використовують під час будівництва, сертифіковані й екологічні.

Серед переваг можна зазначити:

  • збільшення розміру квартир, оскільки будинок має великий крок несучих конструкцій;
  • економію на ремонтних роботах завдяки рівним стінам і стелі без стиків (будуть потрібні лише мінімальні вкладення перед чистовим оздобленням);
  • високу енергоефективність будинку (забезпечену «безшовністю» конструкції) як можливість витрачати розумні кошти на комунальне обслуговування у майбутньому;
  • довговічність і міцність будинку, стійкість до впливу атмосферних явищ і підвищену вогнестійкість.

Безумовно, більше інформації про інновації в будівництві можна отримати у менеджерів проекту.

 

Коли рішення прийнято

Якщо вас зацікавило монолітне будівництво та переваги даної технології, то логічним продовженням процесу пошуку нового житла стане звернення до відділу продажу ЖК «Монреаль». Тут вам розкажуть про особливості й унікальність комплексу, що зводять, і нададуть усі дозвільні документи. Інформацію про відділ продажу можна одержати тут